Šta je e-knjižica?

Elektronska servisna knjižica (e-knjižica) predstavlja digitalni način vođenja evidencije radova na vozilu Vaših stranaka.
Bez potrebe za papirnom knjižicom, Vaše stranke mogu u svakom momentu i sa svakog mesta da imaju uvid u radove na svojim vozilima.
Pravo pristupa e-knjižici vozila imaju vlasnik vozila i autorizovani auto servisi u kojima se vozilo održava.


Kako da postanete autorizovan servis za vođenje e-knjižice?

E-Knjižica je jedna od usluga AutoProfil portala za auto servise.
Da biste postali autorizovan servis za vođenje e-knjižice, registrujte se na AutoProfilu.


Kako se otvara i ažurira e-knjižica vozila?

1. Očitavanje saobraćajne dozvole

Prilikom prijema vozila očitavate saobraćajnu dozvolu u specijalizovanom čitaču (koji preuzimate posle registracije na AutoProfil). Pored podataka sa saobraćajne dozvole potrebno je da unesete i kontakt podatke vlasnika kako biste mu omogućili pristup e-knjižici.

* Moguće je otvoriti e-knjižicu i za vozilo bez saobraćajne dozvole.

2. Vozilo je primljeno

Odmah posle očitavanja dozvole, vozilo se pojavljuje na vrhu spiska primljenih vozila na vašem AutoProfilu. Za dato vozilo možete pregledati i ažurirati e-knjižicu unosom novog zapisa.

3. Unos zapisa

Unos zapisa u e-knjižicu je brz i jednostavan. Izaberite jednu od ponuđenih vrsta zapisa (npr. Mali servis, Veliki servis, Kočioni sistem, Auto klima itd), i popunite kilometražu, opis radova i izbor delova. Kada se stranka pojavi sledeći put kod vas na npr. malom servisu, znaćete tačno kada, na kojoj kilometraži i šta je ugrađeno u vozilo.

4. Po unosu zapisa, vlasnik dobija SMS

Čim ažurirate e-knjižicu vozila, vlasnik dobija SMS poruku pomoću koje može pristupiti svojoj knjižici i pregledati novi zapis. Vlasnik vozila može kliknuti na link unutar poruke, ili pretragom vozila po registraciji-šasiji (uz šifru-broj dozvole) uvek otvoriti svoju e-knjižicu.

5. Vlasnik vozila pregleda novi zapis

Vlasnik je jednim klikom na telefonu dobio jedinstveno iskustvo, tj. detaljni pregled zapisa koji ste upravo uneli u e-knjižicu. Pored pregleda, vlasnik može oceniti uslugu, što će biti vidljivo na online profilu Vašeg auto servisa.

* Uskoro mobilna aplikacija u kojoj vozači pregledaju e-knjižicu i preporučuju auto servise.

6. Kako auto servis vidi e-knjižicu vozila?

Za svako vozilo kojem ima pravo pristupa, servis vidi osnovne podatke (prošireni podaci saobraćajne dozvole), ugrađivane delove kao i sve hronološki sortirane zapise e-knjižice, onako kako ih vidi i sam vlasnik vozila.